Hogyan indult a dúlaságom, hogyan is keveredtem erre az útra?

Annyi minden érdekelt és annyi minden szerettem volna lenni, hogy mindenbe beleugrottam egy kicsit. Rengeteg minden szerettem volna lenni, aztán az iskola végére elektroműszerész vonalon zártam az ide-oda csapongást. Egy rövid ideig dolgoztam is a szakmában. De mivel örök szerelem volt nekem a kereskedelem és a vendéglátás, és már a középiskola alatt egy nyugdíj előtt álló hölgytől megtanultam a csínját-bínját, végül ezen a területen dolgoztam a legtöbbet. Aztán átkerültem a back office részre, logisztikai területre, amihez semmi közöm nem volt szakmailag, de szerettem.

Ami az igazi fordulópontot hozta az életembe…

Kb. 7 évvel ezelőtt. Egy akkori kolléganőm veszélyeztetett terhes lett, ami azt jelentette, hogy az utolsó 4 hónapban kórházban is feküdt. Millió kérdése merül fel, és nem kapott válaszokat. Akkor azon voltam, hogy minél több dologban tudjak neki segíteni. Én olyan vagyok, hogy ha valami elkezd érdekelni, akkor mint a szivacs, szívom magamba az információkat. Így egyre többet tudtam neki átadni és segíteni. Miután megszületett a babája, aztán szépen háttérbe szorult az életemben ez a terület.

Alternatív menstruációs eszközökkel kezdtem foglalkozni, ezáltal kapcsolatba kerültem a ciklusszinkron életmóddal és mindennel, ami ezzel jár. Aztán 2021-ben a drága barátnőm várandósságának végére a férje covidos lett. Megbeszéltük, hogy ha nem telik le a karantén, akkor majd én megyek vele a szülőszobára, de benne nagyon felerősödött az a félelem, hogy mi lesz, ha egyedül marad ott, ha engem nem engednek be.

Felhívtam egy ismerősöm feleségét, aki mára már 7. éve aktív dúla, hogy segítsen, mert rengeteg az elméleti tudás a fejemben, de nem tudom, hogy a gyakorlatban mivel tudok segíteni. Aztán beindult a szülés, otthon nagyon szépen zajlott a vajúdási folyamat. Felismertük azt a pontot, amikor el kell indulni a kórházba, be is értünk, ahol elvégezték a covid-tesztet, és a barátnőmnek pozitív lett a tesztje. Engem hazaküldtek úgy, hogy ez szembement mindenféle rendelettel. Addigra már megvolt Müller Cecília nyilatkozata erről, hogy covid alatt is ugyanúgy joga van a szülő nőnek a kísérőhöz, de mi nem voltunk ebben elég határozottak. Ezt azóta is bánom, bár ennek ellenére egy egész jó szülésélménye lett.

Ez karácsony előtt nem sokkal történt. Én is elmentem tesztelni, és pozitív voltam. A karácsonyt karanténban töltöttük a családommal, aminek lett egy olyan hozadéka, hogy rengeteget tudtam gondolkodni a történteken. Bárki, akivel beszéltem erről, felhívta a figyelmemet rá, hogy “Eszti, tudod, hogy csillog a szemed, amikor erről beszélsz?”. Úgyhogy januárban a születésnapomra végül azt adtam magamnak, hogy jelentkeztem Békés Emőke dúlaképzésére, amely a leghosszabb képzési idővel nem csak az elméletet és a gyakorlatot adja át, hanem egy komoly személyiségfejlesztő hatással is rendelkezik. Februárban már ott ültem a képzés első etapján, ami örökre megváltoztatta az életem… 🙂

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük